Time to leave.

Nu har vi vaknat till liv och gjort oss i ordning. Om en timma måste vi lämna rummet och det är spännande och se om vi får lämna in våra väskor eller ej. Tolv timmar kvar till avgång. Detta blir en lång dag. De skall strax komma och hämta våra sovkläder för tvättning och sedan klockan tio kommer städarna. Våra väskor är MER än överfulla (mamma du får inte plats i bilen till arlanda - so sorry!)´. Fick sitta på min första resväska för att få igen den, får se hur det går med våra andra.

En ros till våra mödrar Karin som har varit flitiga med att kommentera i bloggen och gjort oss glada och visat sin närvaro på bloggen. Sanna, Em, Valentina & Maria får en liten ros och en stor ros till mödrarna Karin.

Astrid lovade oss fint väder idag, vi ser inget fint väder. Hms. Tror jag måste äta i varje fall tre glazed donuts innan vi beger oss iväg till new ark.

Vi hörs i Sverige :)

Love, Linda and Lotta.

Fredag - sista dagen i skolan.

Vi började morgon med att vila - alltid ett bra sätt att börja morgonen på. Sedan bestämde vi oss för att lägga upp all vår shopping. Några få saker saknas på min och Lindas tygskor saknas. Därför förstår du Karin att Lindas skor inte räknas, de ersatte ett par som hon måste kasta. Troligtvis kommer dessa tygskor också att kastas för de blev lite för stora.
Så. Här kommer bilderna på vår shopping. Vi börjar med Lindas.


Lindas otroligt intressanta köp. En grytvante. Här kommer resten av hennes shopping!



Här kommer mitt.



Vi är båda otroligt nöjda!

Det var tungt och säga hej då i skolan. Young blev nog väldigt glad men hade lite svårt att visa sina känslor tror jag. Känns rent ut sagt åt pipsvängen att sluta. Har precis samma sorgkänsla i kroppen som efter studenten. Alldeles tom, lämna så mycket fint. Fast nu lämnar jag verkligen underbara elever och en ûberskön lärare. Ett fotspår i mitt hjärta jag kommer bära med mig hela livet. Linda har inte hunnit ikapp sina känslor än, de kommer imorgon när vi checkar ut misstänker hon.

Här kommer ett foto på klassen som varit de två senaste veckorna. Kate och en korean saknas dock.



Vår lärare står till vänster om Linda - korean. Sedan är det bara en bunt härliga människor. Kommer vara grym saknad efter att få sitta här. Det är värt att plugga grammatik.

Efter skolan gick vi till TGI Fridays och åt en redigt god middag. Nu är vi på rummet, packar det sista och bara chillar. Väntar på att Adriana (till höger om mig på stolen påkortet) skall komma och säga hej då.
Imorgon kommer vi ha TOLV timmars väntan på planet. Vi hoppas verkligen på att få lämna vårt bagage i bagagerummet. Håll tumme.
Goodbye. Talk to you soon.

Torsdag - en delad dag.

Hör och häpna, Linda och jag har varit ifrån varandra idag. Linda gjorde staden, vandra till Time Square och lite andra ställen. Självfallet shoppade hon en ûberfin tjocktröja (pappa du får se den på Arlanda - lucky you) och sedan mötte hon upp mig efter skolan. Jag tycker skolan är så rolig så jag vill verkligen inte missa den. Idag pratade vi en massa om allt och inget. Jag har haft en toppendags i skolan och Linda en toppendag strosande i city.
Förövrigt skall jag utföra afrikansk dans imorgon (önskar du var här Emelie (Buffy!!!!), skall lära några ett steg. Förhoppningsvis har alla glömt mitt löfte imorgon - hoppas!
Imorgon skall vi fota klassen eftersom vi är så många som åker, så systemkameran åker helt klart med.
Som svar till Sanna:
GRATTIS att du har fått sommarlov. Min skolavslutning innebär tyvärr inte ett lyckligt sommarlov. Nej, det är fruktansvärt tungt att behöva säga hej då imorgon. Vi skall köpa en vodka som  heter "svedka" och det är en svensk flagga och sedan skall hon få detta kort.



Och på insidan står det förtryckt (vi skall skriva en liten text såklart!)



Tror hon kommer uppskatta det!

Hård dag imorgon. Dessutom måste all shopping packas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag skall inte lägga all shopping på Linda, jo, först vill jag säga att hon köpte TVÅ par skor, hon är nu uppe i nio par men ett par räknas inte. Så åtta par. Själv är jag uppe i sex par nu. Köpte ett par lackballerina idag, kunde inte låta bli.
Nej, nu skall vi gå ut en kort stund till Duane och sedan skall vi försöka hitta en fairytale till Linda som hon kan läsa upp imorgon. Jag skall läsa upp "Salt on a bird's tale". Aldrig hört talas om den.

So long. Var förberedda imorgon. Då kommer den summerade shoppingen på kort!!!! Be afraid, be very afraid.

Onsdag, provdag.

Skoldagen gick bra idag, tror jag sov genom halva. Vi råkade sova rätt länge så vi gick direkt till skolan. När skolan slutade halv fem så hade vi 10 minuters rast och sedan prov i 1 timma och lite mer. Minst sagt trött i huvudet idag. Vi gjorde ett leaving-test vilket innebär att de jämför provet vi gjorde första dagen med provet idag som så gott som var detsamma. På fredag får vi ett certifikat på hur vi utvecklats eller om möjligt, blivit sämre. Skall minst sagt intressant och se.

När Linda och jag kom till skolan så fick vi ett litet brev, personligt, och denna trumma som är tillverkad i Korea av Chea Jin. Hur söt är hon inte på en skala? Lindas trådar är lila annars är det sammalika. Jag blev alldeles rörd.

Blev så otroligt rörd, hade kunnat börja gråta men höll mig.

När lektionen var slut så gick vi bort till klassrum nummer två där vi gjorde testet. Efter det gick vi hem i ett regnigt New York. Kikade in på GAP och Linda köpte barnkläder till Kristina, ursöta saker.

Imorgon skall Linda göra stan. Hon vill suga in det sista av New York och det är 99,9% säkert att jag går till skolan. Staden finns kvar, det gör inte läraren och elverna så jag tror jag kommer gå. Lutar mest åt det.

Min hjärna är bra trött nu. Dags och glo tv.. Linda och jag sitter och myser i våra babyrosa I love New York tjocktröjor.


Korrekt Karin.

Då tilltalar jag alltså Lindas mamma. Jag är väldigt snarlik med Linda men jag är känd som shopaholic när jag kommer till New York, Linda är lite i chock över sin shopping - jag är stolt. Ni kommer få en bild här på bloggen på fredag (lördag morgon blir det för er) på all vår shopping så får ni alla försöka urskilja vad som är vad.

Denna dagen har vi hittat en spritbutik, vi skall köpa svensk vodka till Young eftersom hon tycker om alkohol så mycket (???!!!!) och så har vi köpt världens roligaste kort till henne. Tror hon kommer bli superglad. Hennes självkänsla verkar inte vara så hög, önskar jag inte läste av människor så mycket. Bad habit.

Finns nog inte så mycket mer och säga om denna dag. 

Däremot skall jag berätta vad som hände härom natten. Jag somnade som vanligt innan Linda , sov djupt och gott hela natten. På morgonen frågar Linda vad jag sysslade med efter jag hade somnat. Förstår ingenting. Då berättar Linda att jag rest mig upp i sängen och LInda frågar "vad gör du?" och jag var tyst, sedan frågar hon igen och jag svara "jag vet inte" och lägger mig ner igen och fortsätter sova. Detta hände alltså i sömnen. Läskigt. En liknande incident har skett även på Cypern där jag reste mig upp , sliter av mig täcket och svär "fyfan vad varmt det är" och lägger mig ner.

Herregud, det är redan tisdag, snart onsdag!

Måndag igen - back in school.

Linda är lite sugen på att ta ledigt från skolan och se mer av staden men jag tycker det är så roligt i klassen (hon tycker också det!!!! men lockas av lite ledighet i staden.) och lyssna på alla Youngs historier för de tycks vara oändliga. När hon inte är lärare dricker hon alkohol, sad but true! Haha. Fast hon .... nä vad hemskt det lät, hon är riktigt bra och hon får det att låta väldigt roligt. Nu snurrade jag till allting. Jag har kommit på att det är skolan (ej grammatik) jag kommer sakna mest och inte staden (hör och häpna!). Förklaring: staden finns kvar, hit vet jag attjag kommer komma men jag kommer inte gå i Youngs klass igen med alla dessa fantastiska människor. Där ligger den stora sorgen just nu.

Denna morgon var väldigt lugn. Vi lämnade vårt hem vid tolv och vi hann inte ens vara ute i tio minuter förrän Linda hade shoppat. Inom en timma hade Linda shoppat:
- en klänning
- en t-shirt
- ett par flip-flop
sedan var vi tvungan och börja skolan. Hade en superbra lektion och talade om allt och inget. Efte vi slutat tog det mindre än en timma innan Linda hade shoppat:
- två bh:ar
- fem par trosor
- två t-shirtar
Vi gick hem, Linda har vid det här laget huvudvärk. Köper varsinn dunkin och vilar lite på rummet. Vi käkar middag, beger oss ut igen och inom en kvart har Linda köpt:
- två par trosor
- en klänning.
Summering: LINDA HAR SHOPPAT!!!
(sammanalagt har hon köpt 13 par trosor nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Galet.
Sju par skor. Hon är värre än mig, hör du det nu mamma. Jag är inte ensam. (Fast Linda skyller ALLT på mig, att jag är farlig och umgås med.. hm.. kan nog ta åt mig av det när de kommer till shopping).
Att shoppa är underbart, så enkelt är det.

Nu har jag lagt upp lite foton på facebook för dem som har mig som vän där. Ni som inte har det. Tråkigt.

Söndag.

Började morgonen med att knata upp mot skolan,men idag tog vi hissen upp till toppen. Tog en del foton och utsikten var precis som i höstas. Disig men otroligt vacker.


Pluspoäng till den som finner flat iron building. Hade två svenska tanter bredvid mig som för sitt liv inte kunde se den, rätt roligt och tjuvlyssna. Vi var där uppe lite mer än en timma, tro det eller ej.
Efter det gick vi förbi forever 21 som vi bara varit i en gång för att det är så in åt helvete mycket folk rent ut sagt och hela butiken blir så stökig. Nu däremot var det väldigt lugnt, tror ni jag gick därifrån tomhänt? Nej. Jag skall lägga in på avvänjning för shopping närjag kommer hem. Fast, det kommer dröja innan jag kommer till New York igen, tyvärr. Köpte en ursöt strandklänning (marinblå och väldigt kort) och en rosa topp. Supersöt. Båda två gick på ca 150:- vilket är löjligt billigt. Efter det gick vi hem, lämnade min systemkamera och begav oss söderut på Manhattan. Ner till grand central station där en Strawberry ligger (vi har jagat Manhattan runt efter ett par snygga skor till Linda men de finns tyvärr ej!) och efter det begav vi oss ner till China town och little Italy. Där köpte jag (IGEN!!!) en fin halsduk som blir perfekt till hösten. Jag har nu alltså köpt fyra (ja, ni läste rätt) halsdukar. Skall inte tala om hur många jag har hemma.
Vi tänkte vi skulle köpa lunch nere i little Italy, lite italienskt skadar aldrig. Tro mig, vi hittade en alldeles unik liten mysig restaurang. Smakade alldes ypperligt. Här kommer en bild.


Vår delikata lunch som också blev middag. Allt blev så sent idag. Men det började helt plötsligt regna lite kort, men det var bara skönt. China town och little Italy rekomenderar jag om du gillar när personer drar i dig, frågar om du vill köpa ditten eller datten, pruta osv, jag är inte så stort fan av det och Linda tycker också det var jobbigt. Men man kan absolut göra fynd. Däremot rekomenderar jag little Italy att åka till och äta middag , för det tror jag är en stor hit. Har ej provat själv, men kan rekomendera för det ser riktigt mysigt ut.
Efter en lång dag åkte vi hem och jag är helt slut. Har tvättat mina ankelsockor , de luktar inte så gott nu när det är så varmt (mysig info va?).



China town. (Leker turist, visst lyckas jag bra?)



( I Empire som ni kanske förstår!)

Hoppas ni haft en skön sommarhelg i Sverige och andra ställen i världen. Här i New York
har det varit en toppenhelg.

RSS 2.0