En fantastisk dag.

Känslan som befunnit sig i kroppen medan vi i nästan 3 ½ timma strosat omkring i central park är obeskrivbar. Full av njutning, sol och bara totalt lugn. Tror jag har fått Linda kär i parken. Min kärlek är enorm. Alla som inte har upplevt central park bör göra det , för det är en upplevelse vill jag lova. Vi satte oss på gräsmattan i parken, den största av plättar där väldigt många samlas och bara umgås.

Så mäktig kontrast och se alla höghusen och parken är knäpptyst. Magisk.

Efter ha strosat omkring där i timmar så gick vi till Barnes & Noble och åkte upp till Starbucks och åt en sjukt god lunch. Sedan åkte vi en våning ner och köpte Tori Spellings bok - Linda gjorde skall jag skriva - inte jag. Efter det blev det en del strosande, till Fairway, hem och göra middag för att sedan strosa över gatan och gå på bio. Vilken enorm skärm de har, en blind skulle till och med kunna se. Nästan. Filmen dance flick var intressant och hade sina stunder. Alltid spännande med film utomlands. Stolarna var paradiset, som små gungstolar som man satt och gungade i. Superskönt.
Dagen har varit helt toppen jag är så fruktansvärt trött så jag somnar på tangentbordet snart.  Så otroligt bra att jag älskar att somna till tv:n , för Linda sitter alltid uppe mycket längre än mig (jag har blivit pensinär på äldre dagar...).

Imorgon väntar china town och little italy.
(Klockan är nu 04:34 svensk tid - dags för er att gå upp snart. Godmorgon Sverige!)


PS.

Glömde visa.



Linda köpte örhängen och ett stycke armband! ;)

Ångesten börja växa...

... minst sagt. Börjar bli påtagligt nu att vi skall åka hem. Varför låter vi vara osagt för vissa obehöriga ögon kan läsa denna blogg. Men jag talar för både mig och Linda när jag skriver att vi saknar famlij och vänner och det är ju det viktigaste i livet. Nu skall jag inte bli djup här, nu återgår vi till dagen som varit.

Idag ställde vi klockan på nio och var lagom mosiga i huvudet när vi gick upp. Tog en tripp med t-banan ned till södra manhattan, närmare bestämt Pier 17. Det är som ett minivaruhus, med betoning på mini, där min absoluta favoritbutik ligger. Christmas in New York. Köpte två julsaker till julgranen (för de som ej känner mig, jag är helt besatt av julen - mer eller mindre) och jag tror allt Linda var lite imponerad allt (nu säger hon "den var häftig - julkänslor mitt i maj"). Vi såg några män i från Texas som sysslade med barnlekar på avancerad nivå - nämligen bygga sandslott.



De spelar julmusik här inne också. Detta är paradis för mig. (Linda shoppade en superfin mössa mittemot denna butik. Hon är redan förberedd för hösten - men ack så söt hon kommer vara!)

Sedan åkte vi hem igen.


Vi kastade i oss nudlar och sprang iväg till skolan. Tog lite kort men vill inte lägga upp på vår lärare utan att få godkänt från henne, så jag kommer fråga nästa vecka och då får ni se kort på henne. Men här kommer kort på hur klassrummet ser ut och några av elverna i vår klass. Chee Jin hade köpt med sig koreanska riskakor som vi alla fick mumsa på. Hon talar som en docka och är lika söt som en docka. Önskar ni alla hade fått uppleva henne och Young, för de är personer som måste upplevas.

Från vänster i rött. Carolin (från Tyskland), sedan vår söta Chee Jin, vår herre  Jun (båda från Korea) och gulliga Adriana från Brazilien. Fötterna som sticker ut där är Linda, hon är från Sverige. SURPRISE. Så, såhär sitter vi på dagarna, jag står bakom där Young sitter så som ni förstår är klassrummet inte stort.

Här kommer en närmre bild på de söta koreanerna.

 Chee Jin ( tv)skrev mitt namn på koreanska, titta vad fint (det ovanför har jag försökt skriva själv, Jun (h) så att det var okej!)


Ikväll , eftersom det är fredag, så bestämde vi oss för att köpa hem mat. Vi gick till fem dollars stället på hörnan och det är inte nådigt vad mycket mat man får. (Vill bara tillägga att Young gav oss läxa över helgen - morr!)

Min middag och till höger Lindas. Detta för 5 dollar. Inte illa.

Här kommer väskorna som vi har shoppat. Min är TUSEN gånger finare i verkligheten i färgerna.
Den ser uringul ut tycker jag på kortet, men den är brun!!



Godnatt från oss.

(Måste bara berätta något sjukt som Young berättade idag. Först började hon prata om blommor och bin... ehm... ja, i varje fall, sedan så berättade hon då om ett onlinespel som finns i Japan. Det går ut att på män våldtar kvinnor och blir hon gravid så skall man tjäna ihop pengar till aborten - har ni hört så sjukt??????)

Straff.

Vi hann inte avsluta en uppgift igår så vi skulle få fortsätta på den idag vilket Young hade glömt tror jag. Men när vi väl började läsa upp våra rätta svar så visade det sig att jag , Linda och Cheenchin (kan EJ stava hennes namn) mer eller mindre var de enda som hade gjort något i slutet av lektionen igår. Så som straff fick vi skriva tio meningar i läxa till imorgon. Morr. De som inte skriver dessa tio meningar får frånvaro från lektionen imorgon trots att man deltar. Som Young sa "sometimes I'm fun and sometimes I can be a really B I T C H", for sure. Hon har varit på hugget i två dagar. Hon var sur för att Astrid, Lea och den nya killen inte kom i tid. De visade sig att de var fast i hissen. Jag blev så jävla rädd över att fastna i hissen så pulsen gick upp och jag blev alldeles gråtfärdig. Det är tydligen vanligt att hissen kan stanna eller ibland åka lite fortare. Usch vad jag inte vill fastna eller att hissen släpper och åker ned i raketfart. Astrid såg minst sagt omtumlad ut. Hon berättade att hon hann börja tänka på sina nära och kära, ja ni förstår, minst sagt traumatiskt.
Vi disskuterade självmord , collage och en massa andra mysigheter.

Som ni läste för några dagar sedan så bestämde vi oss för att sopa av golvet eftersom vi inte har städning på rummet. Att vara två tjejer med långt hår, sedan är rummet extremt litet (pappa vet) så skorna åker runt lite varstans. Som en liten plåga för er läsare skall ni få ta del av detta. Here it comes.

ÄCKLIGT VA? ;)

Efter skolan gick vi in på Strawberry, en butik som ligger i Empire. Som sagt, när det inte är möjligt att shoppa mer, ja , då går det. Är lite som en tub med tandkräm. När du tycker den är slut, så trycker du lite till och vips kläms lite mer tandkräm fram. Ungefär så fungerar shoppingen här.
Hur som, på Strawberry, hittade vi en massa fina plagg men köpte inga , Linda däremot köpte ett par örhängen och ett par skor. Jag höll mig stark!
Strosade hem och käkade middag för att sedan bege oss ut igen till Manhattan Mall. De stänger vid nio så vi hann. Där gick vi in på en butik som heter Charlotte någonting och tror ni vi kom ut tomhänta? Självfallet inte. Jag köpte två omgångar armband och Linda precis detsamma med annan desing.
Efter det gick vi in på Strawberry igen, fast denna hade mycket större utbud och jag höll mig stark men Linda kom därifrån med ETT PAR TILL SKOR. Ni läste rätt. Linda är nu sex par skor rikare, men det skall dock understrykas att hon kastar två par när hon kommer hem, så rent psykologiskt sätt så har hon endast shoppat fyra nya och ersätt de två hon kastar med två nya.

Så om vi skall göra en liten summering av vad vi lärt oss i skolan är:
Noll grammatik, en massa roliga och tragiska historier från Youngs liv och andras med för den delen. Mycket lärorikt som ni förstår. 

Här kommer kort på dagens shopping. Först ut Lindas fina inköp.



Här kommer mina två armbands-kit jag köpte.



Nej, nu skall jag umgås med Linda. 
So long all of you out there. ( You see, I can write in eng)
 

Hjärncellsträningsvärk.

Young skulle jag nu mer vilja jämföra med en häst. Vissa dagar skrittar hon omkring och manen svävar i luften, andra dagar travar hon lite mer bestämt och idag fick hon nog en geting i baken för helvete vad hon galopperade!!! Helt vansinnigt vad hårt hon gick ut och jag satt som ett levande ? , Linda med. Fem nya i klassen. De två killarna var tysta, den ena hade precis kommit från Mexico (utan influensa) efter studerat tre månader spanska, sedan hade vi en äldre tyska som var knäpptyst och tydligen duktig på mountinbike och sedan vår italienska Lisa som verkligen var en klass för sig. Hon måste vara runt 35-uppåt. Ja, vi får se om det kanske lyckas skrapa fram en bild.

Linda sitter och hårdstuderar, jag käkar donut och orkar inte plugga. Kluddrar ner sedan, blir det fel så blir jag rättad. Gerund är inte helt lätt, men det är nog superlätt egentligen. Någongång bör jag börja studera svensk grammatik vad jag nu skall ha för användning? Nu hade det hjälpt big time.

Huvudet är trött idag för hon har pratat så mycket grammatik. Tror jag eventuellt somnade iväg nåonstans där under lektionen. Dåligt syre.
Äntligen är det dåligt väder här igen i USA. Mer bekvämt så. Har köpt två lipgloss till Malin och en förpackning clear eyes till Chrisse och nu tar jag ej emot fler beställningar.

Till min kära far. Ja, bilden är jättefin på oss, fotot i sig ... njaaa ; ) HAHA!!! Jävlas. Ses på arlanda - du får sms om mer exakta tider när vi är på flygplatsen. Inte långt kvar nu tills vi är hemma igen alla nära och kära och ni lite mer långt bort.

Ha en fin torsdag (blir det för er när ni läser detta).

(Välkommen hem igen mamma från sjukhuset!!!)

Tisdag.

Igår var vi som sagt lediga så idag blir alltså vår första skoldag. Imorgon kommer fem nya elver, känns tråkigt men det kommer tre killar så då kanske vår klasskamrat kan vara tyst. En tjej som kacklar och avbryter precis allt och alla. Skolan gick bra eller så bra som det kan gå. Vi skulle helt plötsligt skriva en liten uppsats på 35 minuter som skulle innehålla vissa delar, tror jag misslyckades big time. Tur att vi ej betygsätts. Får se om Young har lämnat någon kommentar imorgon.

Finns faktiskt inte och säga så mycket mer om denna dag. Förmiddagen var lugn. Det är svalt idag. Helt underbart, kommer kunna gå i jeans imorgon.

Ikväll blir det film, what happen in vegas, på rummet och sedan sova.

So long!

Vi har söndag (memorial day) vilket blir vilodag.

Vi tog oss en skön sovmorgon (till klockan nio) och sedan låg vi bara och jäste till klockan tolv. Begav oss till Fairway och handlade så vi har middag tills vi skall åka hem och frukost.  Hem, äta lunch och ge oss ut på gatorna i närheten. Vi strosade omkring. Linda shoppade galet snygga underkläder och vi hoppas de får leverans på bh:ar, de är väldigt billiga här tillskillnad från Sverige och nästan bättre kvalitet skulle jag tro. Efter några timmar var vi hemma igen, jag somnade i två timmar och Linda blundade i fem minuter. Nu har vi precis ätit middag och skall ta hissen ner och skutta över gatan till donken och köpa varsin mcflurry. Det är så varmt, så blir lite svalka med glass.


Här bjuder jag på en fin bild som Linda tog i veckan genom vår taxi. Mer ord än såhär blir det ej idag.

söndag och hej då.

Imorse möttevi upp pappa strax efter nio och åt frukost tillsammans. Sedan tog vi taxi till upper east där vi gick på marknad. Pappa köpte skivor, jag en bok och en buddahstaty i sten (superfin!) och Linda tittade. Efter det tog vi en lång promenad i värmen ner till Barnes and Nobles (tror det stavas så) där jag köpte min otroligt fina New York bok. Det ärfotografier på byggnader i New York tillsammans med bra citat från kända människor. Linda köpte en fin utgåva av Dirty Dancing. Pappa två cd-skivor. Där efter strosade vi långsamt till Sheraton där vi sade hej då till pappa som flyger till Sverige igen. Förstår hans sorg över att behöva lämna New York. Denna stad har något alldeles speciellt. Svårförklarat. Det är en känsla som sitter i varje fotsteg man tar.

Linda och jag åkte hem och gjorde en lunch för att sedan bege oss till Time Square. Det är memorial day imorgon vilket betyder att vi är lediga från skolan. Time Square var avstängt från själva stationen upp till Central Park, vilket är en bit. Det har varit så sjukt varmt idag, det har inte funnits någon luft,sådär så man blir alldeles kvävd. Linda shoppade för fullt på marknaden. T-shirt, två sjalar , cdskiva och jag köpte en sjal.



Sedan för att kyla ned oss så gick vi in på den gigantiska M&M store som vid Time Sqaure. Här kommer lite bilder från det besöket.


Godis.

Den svarta påsen hällde Linda upp så fint. Hon hängde inte med på att det gick så satans fort när man väl drog i spaken. Hon lät påsen stå kvar och hällde sedan upp en extremt lite mängd M&Ms, men så vi skrattade.

Här går det mycket bättre.

Kvällen har varit lugn. Riktigt lugn. Nu skall vi titta på tv och bara ha en skön kväll. Imorgon skall det njutas av en redig sovmorgon. Det enda som finns på schemat imorgon är att åka till Fairway och handla.
Tillsist vill jag avsluta med att Linda har gjort det mest otippade köpet man gör som turist. Hon har köpt en grytvante. Ja, ni läste rätt. Den är jättefin och färgglad så nu kan hon baka sina lasagne hemma till matlåda.
Nej, nu blir det till att gosa upp i sängen.
New York kändes helt plötsligt lite tomt utan pappa.

Vink och kram från oss.

Vi råkade visst ha ett liv.

(Därför ni ej fick ett blogginlägg igår)

Igår fredag så mötte vi pappa på delin och åt frukost. Sedan tog vi taxi upp till Guggenheim museum (ursäkta min stavning) som var minst sagt en upplevelse. Hittade en fin bok där som nog skall inhandlas. Vi gick dock bara in i entren och i shoppen, sedan promenerade vi vidare i de fina kvarteren. Helt plötsligt dök Ralph Lauren upp och där dök jag in för de såg ut att ha precis det jag sökte. Yes, en piké rikare gick jag därifrån. Strosade vidare till Nästa Ralph Laruen där pappa köpte två slipsar.


Sedan begav vi oss vidare. Linda och jag gick till Old Navy nära vårt hem, där vi var i ca två timmar och
jag blev 1100:- fattigare och Linda ca 500:-. Farlig butik. Malin, du har all rätt att bli bitter, du hade älskat
den butiken. Är helt övertygad om det. Där har jag nu köpt: två klänningar, tre shorts, två toppar, sportbh,
 1 t-shirt och jag har nog glömt lite. Jo en kofta också. Linda har köpt tre koftor där och fler lär det bli.
Älskar den butiken.

På kvällen gick vi på en restaurang som jag ej vet vad den heter. Supergod mat, minst sagt. Vi alla tre var väldigt mätta när vi vandrade några meter mot Mamma Mia - musikalen.

Musikalen var helt fantastisk, det tyckte vi alla. Skratt och i slutet stod Linda och jag upp i allsång
och dansade lite diskret. Hur glad blir man inte av ABBA?
En otroligt lyckad fredag.

Nu till dagens. Lördag.

Åkte till Delin igen och åt frukost ståendes ute på gatan vid halv nio. Förkylningen blir bara bättre och bättre, kroppen är starkare nu. Torsdagen var hemsk , men nu är det så otroligt mycket bättre. Vi tog sedan taxi ut till Hudson river där vi tog en båt och åkte tre timmar runt hela Manhattan. Var verkligen en upplevelse och rekomenderar turister detta. Otroliga kontraster. Av någon anledning så hamnade tio svenskar runt oss och jag fick agera fotograf åt ett svenskt par. Jag satt precis vid fönstret nämligen.


När turen var slut tog vi taxi till Louis Vuitton där jag köpte en väska (KÄR!) och sedan vidare till DKNY där Linda köpte en superhet svart väska. Efter det begav vi oss hemåt och det var dags för en kort vila. Linda och jag gjorde oss fina, gick och mötte upp pappa. På pappas hotell, Sheraton, så tog vi varsinn Cosmopolitan. Så otroligt god.



(ursäkta mina extremt vita ben!!!!)

Sedan tog vi taxi långt ner på Manhattan till en otroligt lyxig italiensk restaurang där vi åt så mycket att vi nästan spydde när vi gick därifrån. Vågade inte ta kort för vi hade blivit uttittade men smygfotade min och Lindas efterrätt. Utan blixt, därav den dåliga kvaliten.


Efter det tog vi taxi till 5th ave och åkte upp på 24:e våningen vilket inte alls är högt för att vara New York men högt nog. Där satt vi utomhus och drack varsinn drick som är det dyraste och bland det godaste som jag druckit. Linda och jag drack Cosmo igen och pappa tog någon specialare. Strax efter elva begav vi oss och Linda och jag tog taxi hem från Time Square. Nu är jag fortfarande mätt trots det var fyra timmar sedan jag åt middag. Kanske är mätt medan jag äter frukost, skulle inte förvåna mig.

Jag saknar redan skolan, Linda gör det inte. Jag saknar dock inte grammatiken. Vi är lediga på måndag, memorial day här då. Kommer nog bli sovmorgon och bara jäsa hela dagen.
Imorgon åker papi hem, känns tråkigt men han behövs hemma! Imorgon skall vi på¨förmiddag på loppmarknad men det får ni höra om imorgon. Avslutar detta blogginlägg med en glad bild på oss och en fin bild på pappa som jag tog på båten idag.




(Den här bilden tog jag med min digitalkamera)

Sov gott.

Värme, shopping och snuva.

Idag måste det varit uppåt 28 grader om inte 30, skönt tänker ni, fel. Det har varit hemskt. Sedan att jag är sjuk påverkar självfallet saken. Feber och förkyld. Linda höll också på att rinna bort.
Vi mötte upp pappa imorse vid halv tio och åkte till JR music där film och dvd köptes. Linda och jag köpte en reaggesamling och hon ett soundtrack till PS I LOVE YOU, och jag en Bob Marley skiva.
Efter det tog vi oss till Bleeker där Linda och jag tog tåget hem och gick in på Old Navy vilket visade sig vara ett paradis som vi bara vandrat förbi varje dag. Jag handlade för 550:- där inne och mer kommer det bli. Helt galet fina saker.

Detta bland annat.
Linda köpte en supersöt vit kofta (jag skall ha en likadan), kommer på kort.

Vi gick hem tidigare från skolan, stod ej ut i värmen. Blev nästan svimfärdig. Lade mig i sängen och vilade en timma medan Linda lyssnade på soundtrack och surfade runt lite.
Linda skall ha miljoner rosor idag. Hon har lagat god middag (en av våra tre rätter - kycklng idag) sedan gick hon ut klockan åtta på kvällen (för 10 min sedan ) och köpte en donut till mig. Jag är helt fast, är beroende. Glazed donut. Skall bjuda pappa på en imorgon.
Dessutom diskade hon.
Jag är såhär glad för allt hon gjort (bild togs sent igår kväll)


Mina hjärnceller är lite på vila idag. Skyller allt på förkylningen.
Här kommer lite bilder från gårdagen istället.


(Tror ni Linda och jag blev bittra när vi såg pappas stora sköna 160 säng. Pappa provlåg min säng och hans min, ja, han kunde inte annat än skratta!!!)




(pappa ser inte ur sådär.. bilden blev lite  dålig bara.. :P)


Imorgon skall jag för första gången i HELA mitt liv skolka, Young vet dock om detta.
Vi måste ändå gå efter halva lektionen och då får vi frånvaro hela dagen så då struntar vi i allt,
speciellt när jag är sjuk. Imorgon är det museum, shopping , fin middag och Mamma mia-musikal som gäller.
Jag hoppas på att sömnen inatt gör mig mer frisk! Linda mår bra i varje fall :)

7:00 ringde telefonen...

... och både Linda och jag flög upp ur sängen, eller jag upp och Linda mer upp i taket av rädsla. Blev så chokad över att det ringde så tidigt. En extremt pigg far var det som ringde, förbannade jetlag tänkte jag - men icke. Nej, det var en far i ren chock!
Det enda jag får veta när han ringer är:
- Planet brann och hotelle rummet var inte klart, när ska vi ses?
- HUH????? Eh.. halv tio i lobby? Vad hände?
- Det var inte så farligt som det låter, men förklarar sen.

Talar om för Linda att planet tydligen brunnit men alla mådde bra och så somnade vi om i 1 ½ timma. Trodde först när jag vaknade att jag hade drömt att pappa ringt men så var det självfallet inte. Såhär lyder historien om pappas flygresa till New York.
I Frankfurt så skulle han byta plan och när han skulle gå på så fick ingen kliva på pga att motorn var trasig. Tiden gick och tillslut körde de bort jumbon och tog fram ett äldre plan och ca 3 timmar senare fick de kliva på planet. INgen underhållning fanns det och flygresan var ganska tråkig. Sedan när det var ca 45 min kvar och de började gå ner mot landning, eller 20 min var det, så började kabinens lampor tändas och släckas, men pappa lade inte så mycket vikt vid de och ingen annan heller för den delen. Piloten sade inget så då skall allting vara lugn. När planet väl landade så var det en stenhård landing och planet tvärnitade så mycket som ett plan kan tvärnita i extremt hög hastighet och mitt på landningsbanan stod planet kvar, omringat av ambulanser, poliser och en massa brandbilar. Pappa förstod ingenting. De talade inte om något. Vissa passagerare reste sig och då började flygvärdinnorna lysa med ficklampa och skrika på dem att de skulle sätta sig ner omgående. Piloten talar om att de skall gå av i vanlig ordning, planet rör sig långsamt bort mot sin parkering och alla dessa branbilar osv körde nära planet hela vägen. Piloten talar om att motorn har gett ifrån sig brandlukt och de visste ej hur illa det var så igår hade min pappa kunnats sprängas i luften och ja, då hade mitt liv... det ska vi inte gå in på. Jag är så sjukt glad att piloten skötte det så bra, att beredskapen var så fantastisk.

Linda och jag åkte iväg till Steve Madden där Linda handlade två par skor och jag har grav otur vad det gäller skor. Men vad är det mot ett trasigt flygplan? Ryser jag bara tänker på det. Pappa åkte iväg till Long Island, han skulle köpa skivor (såklart). Skolan idag, var hur underbar som helst. Ingen kände för grammatik och därför spelade vi spel i tre timmar. Jag säger det, Young är fantastisk. Ibland kanske hon är för snäll? Jag klagar inte.
Jag har blivir sjuk nu. Förkyld med tryckande bihålor. Ingen hit. Hoppas ingen influensamänniska hostar på mig, för då blir jag väldigt sjuk men vi håller på ställen där sjuka troligtvis inte är. Desutom är det inte farlig.
Jag vill också informera att de har stängt ner 24 skolor, men det är ungefär ett barn som blivit sjuk och de stänger för att rengöra skorlan innan de får komma tillbaka så media gör det värre.
Både bäbisen och mannen som dött här i New York var allvarligt sjuka innan, så därför klarade inte immunsystemet av det. May they RIP.

Nu är klockan halv sex. Vi ska ta tuben upp till pappa och äta middag ihop. Skall bli mys och höra om hans skivinköp och så skall vi prata lite om vad som kommer ske när papi är här.

Hoppas ni har det fint! Vi har det bra trots snuverier och hysteri om influensor och annat.
So long.

Tisdag = ny elevdag.

Någonting blev konstigt men vi är 9 tjejer och en kille i klassen. Känns lite tomt men vi skrattar fortfarande. Kom en ny tjej från Brazilien, hon bor supernära oss här på studentboendet. Social och väldigt trevlig. Vi hade mycket grammatik plus grammatikläxa och jag och Linda är två levande ?. Förstår så gott som ingenting. De andra verkar hänga med bra, men problemet är att de kan grundgrammatik på engelska vilket vi inte  kan.
Idag blev det också sovmorgon, hur skönt som helst. Segade oss till tusen.

Nu bör pappa ha anlänt till New York och vi väntar på att han skall ringa. Höra vad han hade i tankarna för morgondagen , annars har jag och Linda planer på Lex ave och ta oss till Steve Madden där vi båda hittat skor. Jag ett par  svarta i lack (ja, ni läste rätt) och Linda ett par superfina svarta i mocka med en form av nitar på.

Finns inte så mycket mer och säga om dagen. Har varit väldigt lugn och solen har äntligen kikat fram och ger oss lite värme. Verkar hålla i veckan ut.

Hoppas ni har det fint, det har vi.

Måndag igen.

Svårt att tro det var en vecka sedan det var orientationday och vi började skolan. Jättetråkigt, imorgon försvinner väldigt många från klassen och tre nya kommer. Kommer vara en kille i klassen och han är redan så himla blyg, förstår inte hur det skall gå.
Dagen har varit extremt lugn och det finns inte så mycket och berätta. Linda köpte sjukt snygga bling bling örhängen till mycket bra pris. Ungefär det. Jo just det, Linda gjorde det bästa idag på lektionen. Vi hade gjort en övning där vi skulle fylla i de rätta tempuset med ord osv. Så var det som en konversation där Young (vår lärare) läste första och sedan sade hon ett namn så skulle man läsa upp svaret. Så vi satt och disskuterade som vanligt och sedan bestämde Young sig för att vi skulle börja läsa upp svaren men Linda hängde inte riktigt med och självfallet skulle hon svara först.
När Young säger "What will you do this weekend?" varav Linda bara stirrar förvånat ut i klassen och man kan verkligen se hennes tankar snurra "fråga om helg nu? huh?" och sedan börjar hela klassen tokskratta och Linda förstår då att vi börjat med att svara på frågorna. Young var lite för snabb där. Sedan fortsatte hon och chocka oss elever. Jag svarade fel såklart men att svara fel innebär att bli rättad och lära. Skall ta med pappa till skolan i veckan så han får träffa Young och se skolan på 63:e våningen.
Ja, det var ungefär dagen. Den har varit väldigt... händelselös. Sådana dagar är också sköna.

11 skolor har blivit stängda i Queens nu pga influensan. Läkaren som dog här i NYC var sjuk innan och hade väldigt nedsatt imunförsvar så han klarade sig inte pga det. På Manhattan har jag inte märkt av en enda som visat sig sjuk. Folk verkar knappt hosta här. Vi håller oss friska och tvättar händerna allt vi kan, om inte annat så är vi unga med bra imunförsvar.
Jag vill även poängtera att Linda och jag är extremt påhittiga när det kommer till middag. Vi har tre maträtter som vi varierar mellan och jag har ännu inte tröttnat, märkligt nog. Haha! Imorgon bör det bli kött om vi vi skall fortsätta i samma mönster.
Nej, nu skall jag roa mig tillbaka. Linda sitter helt fast i deal or no deal på tv. Mina never är lite för svaga för sådant, blir alldeles för nervös!

Hoppas ni läsare har det fint och mår bra!!!

Söndag = vilodag.

Denna dagen har gått i vilans tecken. Linda och jag åkte till Century 21 som endast är bra om du vill köpa plånbok (vilket vi gjorde - likadana desstuom!!!!) eller väskor. Kläderna för tjejer var under all kritik men herravdelningen var bättre. Efter det åkte vi och handlade på Fariway. När vi kom käkade vi lunch sedan sov jag i nästan en timma och Linda datoriserade sig.
Har tittat på tv och bara vilat. Snart är det dags för middag och sedan mer tv. Som sagt. En lugn välbehövlig dag!

En liten kul sak igår. När vi gick i Central park igår fick jag syn på en svensk flagga som en unge höll i och vips visade det sig att svenska kyrkan hade bosatt sig på en gräsplätt. En man i folkdräkt spelade något instrument och de umgicks där. Sverige är nära men ändå så långt bort.


PAPPA!!!

Här är sprayen du skall köpa med till Linda. Den heter Proffs och är mörkrosa, tror den super strong. Som sagt, ta den mörkrosa i normal stl, ej den lilla men finns ingen stor så ta den lilla. Finns på H&M.

Tusen tack.



GLÖM EJ DETTA : ) Ses på onsdag förmiddag!!! Hurra : )
Linda säger tack.

Central park zoo.

Blir man någonsin för vuxen för zoo? Mitt svar är i varje fall nej p den frågan. Vi talade med en jättesöt liten gubbe precis när vi kom in i central park som gav oss en karta och massa råd. Han hade tydligen rest runt i Sverige på olika konstställen med Carl Larsson om konstnären nu heter så.
Hur söt som helst. Vi strosa runt i central park. Vi såg en hel del cp-ekorrar (= central park ekorrar - HAHA!!!). Parken är verkligen så mysig. Vi bestämde oss spontat för att gå på central park zoo och det var verkligen så mysigt. Jag kan känna visst djurplågeri för vissa djur, men väljer att stänga av och bara titta. Som barnfamilj tycker jag absolut man skall titta. Lite dyrt för en så liten yta, men det är värt det ändå. Vi tittade på när de matade sjölejon och de var så söta så. När parken var avklarad hade klockan hunnit bli halv tre och vi var rejält hungriga. Tog oss till Starbucks för lunch och vila benen. Efter det blev det shopping och några av butikerna vi besökte var:  DKNY, Burberry, Dior, Just Cavalli, Steve Madden (köpte skor där), Victorias Secret (Linda köpte lipgloss och båda köpte varsinn neccesär), SAKS, H&M, ALDO, GAP mfl. Vi bestämde oss för att äta ute eftersom det är lörd
ag så vi gjort ett kärt återbesök på TGI fridays som är så mys. Väldigt fräsch och vällagad mat. Efter en lång dag tog vi tunnelbanan hem vid halv nio och nu är vi på rummet väldigt trötta, men skönt trötta.

Här kommer dagen i bilder plus filmer.










Vid The Rocker feller center.



Här kommer lite film . (Ni suger på att lämna kommentarer kära läsare. Lika mycket som ni uppskattar och läsa, blir vi lika glada för era kommentarer).



Dagen har varit helt underbar! Nu är det dags och se film och bara slappna av
innan det är dags och sova. Ni går snart upp där hemma!
Hugs.

Fredag är ändå den dagen som känns bäst..

Jag vaknade vi sju imorse men sov halvt om halvt tills klockan ringde vid halv tio. Vid halv elva begav vi oss iväg till WTC, snarare ground zero. Det såg inte riktigt ut somn 2005 när jag såg det sist. Nu är det en enda stor arbetsplats och de skall bygga fem höga byggnader, kommer bli så fint när det är klart. Helt övertygad. Vi skulle upp för en rulltrappa där denna skylt satt bredvid.




Ground zero.

Efter det så hittad vi av en slump century 21 som är ett stökigt shoppingcenter med märkesvaror till billigare pris. Som barkarby outlet ungefär fast i en byggnad och noll ordning. Vi skall bege oss dit igen på måndag eller tisdag morgon runt halv nio. Bara titta runt , kanske shoppa lite. Idag är nog första dagen vi inte har shoppat något. Helt otroligt. Imorgon är vi lediga. Planen är central park, Burberry, Fika (ett svenskt café) ,  DKNY och sedan får vi se vad som sker. Äta ute skall vi göra i varje fall. Är det lördag så är det.

Dagens föreläsning gick superbra. Jag stakade mig lite bara men hur nervös var jag inte på en skala. Linda mådde sämre, hon mådde tom illa. Jag var den tredje och skapade vilda debatter när jag sa att microvågsungnen är en dålig uppfinning. Mat som görs i micro är inte hälsosam och maten är bland det viktigaste i livet och skall därför i största möjliga mån göras på råvaror från scratch. Dessutom smakar det bättre. Carlos och Alex var i full gång. Astrid från Tyskland försökte få allt till att tyskar är mest intelligenta och alla uppfinningar är gjorda av just tyskar. Grundaren till Facebook var tysk dock. Känns tråkigt att Carlos inte är kvar nästa vecka, han livar verkligen om i klassrummet. Carlos protesterade även när Linda sa att coca cola är dåligt, han sa att det är de bästa vid en bakfylla.Sedan tyckte han det var logiskt att jag inte tyckte om cola eftersom jag inte lagar mat i micro, han drev med mig och det är så kul. Skolan är verkligen så rolig och Young (vår lärare) är så förbannat skön som människa. Hon säger verkligen "sure" hela tiden så nu går Linda och jag runt och säger det, hör ni oss säga det i Sverige, bli inte förvånade.

Just, vi hittade en supermysig park nere vid vattnet. Rockerfeller park. Det var så harmoniskt.



Utsikt från vårt klassrum. Den röda ringen är vårt studentboende. Ni ser också att
vi bor väldigt nära Macys!


Att lära skall vara roligt.

Nu känns det roligt och gå till skolan helt plötsligt, dock nervöst i magen varje dag. Igår tog vi oss en lång skön sovmorgon till halv tio, vilket är långt för oss. Degade hela förmiddagen. Linda köpte en übersöt jacka utan armar och jag en mer tuff jacka utan armar med luva. Bra förklaring va?
Lektionen gick bra. Vi var i olika grupper och hade diskussioner. Vi fick en text vi skulle läsa igenom, stryka under alla ord vi ej förstod och sedan hjälpte vi varandra och förklara orden. Hur pedagogiskt lärande som helst. Hon är bäst Young. Sedan blev vi delade i par, jag var med en kille som heter Wayne (vet ej hur det stavas) från Korea, 24 år. Vi skulle rita en robot och skriva om hans egenskaper. Han ritade vår "Strong guy", han var grymt duktig. Fick lära mig att föräldrarna nästan bestämmer över vad barnen skall bli. Han ville bli konstnär eller magiker men då för fem år sedan när han berättade detta för föräldrarna så sa de "du får välja på att bo på gatan och göra dina drömmar eller bli advokat och tjäna pengar - då får du bo kvar". Så nu studerar han engelska, för att sedan åka till Whasingtong och fortsätta något mer avancerat för att sedan bli advokat. Jag berättade att i Sverige är det jätteolika hur föräldrar är och att mina föräldrar stöttar mig i alla yrkesval jag gör. "You have great parents" sa han, vilket är sant. När jag berättade att jag var lika gammal som honom sa bara himla han med ögonen "nooooo,", han trodde jag var 19 år. Förklarade att vi svenskar ser väldigt unga ut. Så frågade jag hur gammal han trodde Linda var, 22-23 år. Han höll på att trilla av stolen när jag sa att hon fyller 30 nästa år. Han blev så generad tillslut. Han berömde mig också för att jag pratade bra engelska men han är tusen ggr bättre på grammatiken. Han har ett stort ordförråd och lär ut bra trots engelskan är svår att förstå. Tråkigt att han skall upp en nivå högre nästa vecka. Lektionen rusade iväg och helt plötsligt så slutade vi.
Strosade hem och gjorde en supergod middag.




Nu skall vi bege oss mot ground zero!!!
Have a nice day.

Kära läsare.

Idag torsdag blir det inget långt inlägg alls. Det är såhär, vi sitter och skriver varsin liten uppsats så vi måste faktiskt ägna kvällen åt att skriva på engelska och tala inför varandra. Så imorgonbitti vår tid kommer ett längre inlägg med bilder. Ha överseende.

Vi skall tala om bad and good inventions.
Jag skall tala om Facebook som en bra och mikrovågsugn som en dålig.
Linda skall tala om tunnelbana som en bra och dålig är ännu ett ?, lutar åt coca cola company.

På återhörande!!

Second day. Best day in school.

Vaknade och kunde inte känna annat än nervositet och illamående inför skolan. Vaknade runt halv nio och trodde klockan var framåt elva men icke. Vi hade en lång lugn skön förmiddag med rent slapp. Tog en långsam promenad mot skolan och var där strax innan tolv. Vi hade en het debatt med Lee som är manager och en lärare vars namn jag ej minns. Efter många om och men så blev vi sänkta endast en nivå för två nivåer ner fick vi inte för vi var ett hot mot eleverna i den klassen. De kunde tydligen knappt prata så vi bestämde oss för en nivå ner och ge det en chans. Begav oss ut från byggnaden (får lock för öronen varje gång jag åker ner, hopplöst) och köpte en cesarsallad till lunch. När klockan började närma sig skolstart (13:20) så var vi nervösa. Gick in i klassrummet där vår lärare Young väntade. Förresten, Linda och jag går i samma klass nu vilket är helt fantastiskt. Då får vi verkligen dela allt dygnet runt. Hurra! Läraren såg chokad ut för hon visste ej vi skulle komma men alla hälsade oss välkomna. Det blev helt tre fantastiska timmar med väldigt mycket skratt och prat. Jag älskar denhär läraren mot min förra. Nivån är lägre och det är helt plötsligt roligt att lära, precis så jag ville ha det. Även om future progressive var lite knepigt så gick det ändå bra. En kille i klassen som heter Carlos är lite av klassens clown, urskön italienare. Som sagt, vi skratta jättemycket och läraren har tics på ordet sure som hon använder hela tidne och det är så roligt när hon säger det. Sedan säger hon väldigt ofta "ladies and gentlemen, boys and girls, and Carlos" och vad hon har på hjärtat. Carlos är en klass för sig anser hon. Grym klass. Dessvärre försvinner tre stycken nästa vecka. Vi har en uppgift till på fredag. Vi skall välja en dålig respektive bra uppfinning som vi skall hålla föredrag om i fem minuter. Linda mår inte alls bra över att behöva stå inför klassen, jag tycker märkligt nog de tkänns okej. Mitt positiva är facebook och negativa en microvågsugn. Lindas positiva är tunnelbanan och det negativa är ännu ett ?.


Här är utsikten från skolan. Inte illa va? ; )

Våningen vi går i skola på : )

Jag shoppade två t-shirts innan skolan. Är hur nöjd som helst. Märkes det att jag gillar New York? (Den vita står det city på ryggen på nedre delen - så snygg)


Efter skolan blev det strosande omkring i staden tills vi gick hem och lagade pasta med köttbullar - student javisst.
Här kommer lite fler bilder från dagen.


Jacks där vi handlar väldigt billigt. FInns allting och inget.


Bästa kaffestället i världen med den godaste varma chokladen.


Trötta efter skolan, lite kaffe och choklad från Starbuck's.


Här diskar jag i badkaret. Så går det till förstår ni.


Fina Linda!

Kram från två betydligt gladare tjejer!!


First day. Worst day.

Vi började med en skön sovmorgon till hela klockan nio. Linda satt och knappade på datorn och jag låg i sängen och degade mig och tittade på tv. Riktigt behagligt. Fick grattis sms av Helena (hon var först), bästis Sussi och Mia på min namnsdag. Tror det är Charlotte. (Få inte dåligt samvete ni som glömt!). Efter det njöt vi av frukost och nerverna inför skolan var på högspänn. Min och Lindas mage gick som en tvättmaskin, runt, runt. Vi försökte komma underfund med hur advanced kunde vara. För att försöka lugna oss. Det vi inte visste då - det var tusen gånger värre.
Vi tog en sväng till K-mart som vi bor granne med, en gigantisk butik med flera våningar som är väldigt billig. Tänk er ett gigantiskt Ica maxi fast ännu mer och mycket snyggare kläder med bättre kvalitet. Där gick vi in och prova lite kläder, Linda köpte en superfin tjocktröja och jag två par så söta flipflop. Klockan tickade på och nerverna var inte roliga tillslut men vi höll båda en låg profil. Tog en snabb sväng bort till Jacks 99 cent store och köpte lite mer till kylskåpet. Sedan var det hem, snabb lunch, packa skolböcker och ta en kvarts promenad till Empire. 63 våningar upp och pulsen var extremt hög. LInda gick bort till sitt klassrum nr 2 och jag till mitt nr 15. Det var inte så många i klassrummet när jag kom in men alla kände varandra. Visade sig sedan att jag var den enda nya studenten för denna vecka och de andra hade gått i veckor. En kille i klassen skall upp på högsta nivån. Var nervös när jag skulle prata första gången men det gick okej. Fick lösa ett problem en av tjejerna hade och alla fick göra detta. Linda gjorde en liknande övning i sitt klassrum. Sedan började Shana, min lärare, tala. Aldrig i hela mitt liv har jag varit ett större ?. När jag efter en timma sitter och längtar efter att förhoppningsvis få läsa ekonomi på svenska, DÅ är något extremt fel gott folk. När hon stod där framme och talade om första kapitlet som heter "Modals to expres degrees of necessity". Ja, bara den överskriften är ren kinesiska för mig. Och förklaringen på modal är "Modal = a special kind of auxiliaries". Som sagt. Jag har aldrig känt mig så felplacerad i hela mitt liv och advanced är alldeles för avancerat för mig. Jag vet knappt grundgrammatiken i svenska, hur i H******E skall jag då förstå detta? Ett tag så hade jag gråten i halsen och kände ren panik. Ville bara ha rast och springa bort till Linda och snyfta. Självfallet hade vi inte rast samtidigt. Halv fem slutade lektionen och jag ställde mig vid hissen för att vänta på Linda. När hon kom hade hon ett leende på läpparna och sedan kom ett skakande på huvudet. Sa till henne "jag måste byta level " och ja, vi sa det nästan i mun på varandra. Hon hade känt PRECIS som jag. Hon hade också varit ett enda stort ?. Vi gick till Lee men han var inte där utan talade med en kvinna. Hon blev förvånad och sa att vi talar så bra engelska och hon förstod oss, men vi försökte få fram att vi kanske kan tala så man förstår oss ungefärligt och vad vi vill, men grammatik. Vi lämnade våra namn, vi ska gå tidigare till skolan imorgon så ska hon se om vi kan få komma in i en lägre klass. Hon nämnde nivån under men då talade Linda om att vi måste lägre än så. När jag sa att jag knappt , med betoning på knappt, vet vad ett verb är höll hon på att tappa ögonen. Men jag kan verkligen inte sådant och inte Linda heller. Så när det kommer till grammatik måste vi nätan ner på början. Är det så att hon inte kan byta klass åt oss, då kommer Linda och jag inte gå i skola denna vecka för vi utsätter oss inte för det som var idag. Det var helt fruktansvärt. Var i klass med att försöka komma in i landet men mer plågsamt.

Ingen av oss har mått bra denna eftermiddag. Verkligen tramuatiskt och tråkigt. Läraren  kunde lika gärna talat ett annat språk mellanåt. Alla i klassen hade stor koll på grammatiken så ja, vi är båda extremt felplacerade i nivå.


Vi lagade en god middag i varje fall. Nu skall vi försöka hitta en bra film och försöka koppla bort dagen.


Kram från två omtumlade tjejer.

(Vi har ej tagit några foton idag pga hur dagen varit... chockande).


Test day.

Klockan ringde vid kvart i sju imorse och det var inga problem att gå upp. Rejält pirr i magen, stressa i oss frukost och iväg. Vi lyckades hitta rätt väldigt fort och tillslut visade det sig att det bara var några menter från Carnige hall som jag mycket väl vet vad det är. Såg Jethro Tull där 2005 med far min.
När vi kom in på skolan var det redan en hel del folk där. Vi fick stå i kö och fick en blå mapp  innehållandes en massa papper. Vi fick lägga försäkring och pass i en speciell påse som vi fick tillbaka på kvällen. Det hela började med ett muntligt prov och Linda och jag var så nervösa. Nummer 25 & 26 i kö hade vi för att prata och nummren bara sprutade fram. Jag fick gå fram till Lee som satt på scenen. Han frågade vad jag gjrode i Sverige och varför jag valt New York. Sedan berättade jag att jag var här i oktober och shoppade med pappa och såg Madonna. Då berättar han att hans tjejkompis bor på 46th street mitt emot kyrkan där Madonna går till. Hon brukar tydligen se henne då och då med en massa säkerhetsvakter och jag hade helt glömt bort både tid och rum och kände genast att honom vill jag tala med. Vips var konversationen slut och han skrev A/P på mitt papper. Linda fick precis detsamma. Det är Advanced och något som hter något på P.A är näst högst upp och P är det mest avancerade.
Sedan var det dags för förståelse. Vi fick sitta i en timma och 15 minuter. Först fick vi lyssan och fylla i rätta svar och sista fick vi fylla i gaps så att säga. Vissa saker var lätta andra var helt obegripliga.

När skolan var slut begav vi oss till DKNY, sedan tåg ner till west village och sökte upp Marc by Marc Jacobs, tittade på Carries trappa (Sex and the City) och även ett bageri där hon får en födelsedagsmuffins ifrån. Var så otroligt mysigt där nere.

Carries trappa.


Marc by Marc Jacobs.



Här i området såg vi också vår första kändis. Dvärgen från bla The Station Agent. Vi är övertygade om att det var han och var det inte det, så var det de. Bara så ni vet.

Sedan begav vi oss till skolan. Fick reda på att vi fick eftermiddag men ska fråga imorgon om vi kan bli flyttade nästa vecka. Imorgon skall vi även be om städning på rummet nästa vecka.
Hur som helst. Vi hamnade i den näst avancerade klassen och både Linda och jag förstår inte hur vi kunde hamna där. Jag kan verkligen inte engelska och därfrö är jag här. Är lite lätt chockad, vi får väl se hur morgondagen går. Linda är också brutalt nervös, men hon är duktigare på engelska och har gjort denna utomlandsgrej förut. Men jag hoppas på att vi båda hamnat i rätt nivå. William heter hennes lärare och min Shana. Skall bli spännande. 13:20 börjar skolan, 19:20 svensk tid. (alltså tisdag är det jag skriver om nu, 12/5).
Sedan gick vi förbi en butik som har större stl i kläder och vi hittade grymt snygga bhar till Linda. En chockrosa köpte hon! Asball och superbra service. Efter det begav vi oss hem och lagade vår första middag. Det gick toppen.

vår middag och vårt rum. jag sover beige och Linda rött :) bordet mellan är frukost och arbetsbord. lite alltiallo.

Nej. Nu är det dags och se tv och spela lite spel. Fiskmåstrött.
Kram från oss.

Walking day.

För det första vill jag bara börja med att berätta om det traumatiska jag och Linda fick uppleva på The Roosevelt hotel. Vi står tillsammans med en bunt turister inne på hotellet och åker hissen. Vips vad det är så säger den stopp. Hissen säger STOPP. Jag trodde jag skulle dö. Jag tyckte det kändes som år medan Linda säger att det var kanske 3 sekunder som den stod stilla. Jag var så rädd. Pulsen var jättehög och skakade som en gris. Linda är ögonvittne på detta. Så nu är jag livrädd i att åka i hiss med för många så jag väntar hellre på en annan hiss. Hiss är det enda vi åker här i dessa gigantiska bygnader.
Men nu till dagens händelser.
När vi vaknade imorse så hade vi båda ont i ryggen. Tänk er IKEA:s sängar. De med resårbotten och sedan köper man en madrass och lägger på för att det hela skall bli ergonomiskt. Vi ligger direkt på resårbotten. Ni förstår själva hur skönt det är att ligga på en sådan! Ryggen kommer ej att vara glad och de personer som bor här i tre år förstår jag ej hur de står ut. Det är okej att ligga på rygg i varje fall, Linda klarar av mage men vi är båda personer som helst ligger på sidan. Sängen hemma är efterlängtad, allt annat är en lögn.
Linda hade varit duktig och mailat på ett forum och fått tips av en man till en matbutik som heter Fairways som låg upper west side  (72th street). Vi tog t-banan som vi efter många om och men lyckades få kort till och hitta rätt. Ni som inte hittar i Stockholm skall bara vara tysta. Vilket snurr men Linda är riktigt duktig.

Vi tog oss upp och jag blev helt salig på grönsaksavdelningen. Köpte hem hur mycket som helst och nu har vi mat så det står härliga till. Känns toppen. Nu vet vi vart vi skall åka och handla också, tog inte alls lång tid med tåget och kostar som på ICA hemma.
När vi kom tillbaka till rummet runt ett gjorde vi en snabb lunch och begav oss sedan ut i tunnelbanevärlden. Just vår tur att de skall bygga om så inga linjer går som det skall, utan vi får gå flera blocks för att komma rätt. Tillslut är vi framme vid Bloomingdale's. Innan vi gick in så tog vi en sväng in på både Gap och Aldo, men, det finns ett men kära läsare. Helt plötsligt får jag syn på två chihuahua valpar i ett fönster. Vi har alltså kommit till en hundbutik och kastar oss in. Burar med små gudomliga hundar i. Lite djurplågeri kände jag men de var så söta så det glömde vi bort. Chihuahua valparna och yorksherier terrierna vann mitt hjärta fullkomligt. Var helt lipfärdig och längtade hem efter att träffa Ninja som jag är gudhundmor till. (Två vänner till mig har precis köpt en liten chihuahuavalp som heter Ninja). Vi såg även ett par skor till en chihuahua som man kunde köpa,helt fruktansvärt hur man kan göra så mot sin hund men vi bara skrattade. Utanför butiken var det en brun överviktig chihuahua som blev så till sig när den fick gosa med mig så jag trodde ögonen skulle ploppa ut. Åh, jag vill, jag vill ha! Hundarna var nog dagens bästa.


Här fikade vi och strosade omkring. Köpte en fin tröja på Ralph Lauren och två
muggar. Linda köpte ett supersött durkslag och ja, ni läste rätt. Superlitet och gulligt.
Linda har dessutom igår köpt ett par så snygga converse. ROSA!!

Heta ;)

På Bloomindale's var vi i säkert ca två timmar. Tiden går lätt att spendera där inne. Hittade så fina väskor, både Linda och jag. Hon skyller på mig att det är mitt fel att hon tittar på dyra väskor. Hittade en så fin L.V för 700 dollar som jag suktat efter länge men det är många som har den tyvärr. Hittade även en så snygg orange från DKNY som Linda hittade likadan i svart. Linda hittade en från M. Kors som också var helt galet snygg. Tror min väskmani smittat av sig en aningens. 
Sedan promenerade vi frn 57th street hem som är på 34th street och tro mig, det var jobbigt. Tog lite mer än en timma och vi köpte med mat upp på rummet. Vi båda är så trötta. Mina fötter värker men jag talar för båda när jag skriver att vi har pirr i magen inför imorgon.
Här kommer lite bilder från dagen.
 



.
Film  ovan från tåget när vi gick av vid Lex ave.
Nedan kommer film från när vi var ute och gick så förbenat långt!


Kram från ett soligt New York där vi går runt i shorts och är glada.

Stor omställning.

Vi började morgonen med lite nätsurf på Cosi mitt emot hotellet och käkade en helt okej frukost. Sedan blev det rummet, packa och se en skräckfilm innan det var dags och checka ut.
Sedan tog vi en taxi till The New Yorker hotel där vi fick sitta och vänta en stund innan vi fick åka upp på 17 våningen där vi skulle få hjälp att checka in på vårt studentrum. En mycket vänlig man hjälpte oss, vi blev fotograferade och fick ett perosnligt passerkort där vi såg förjävliga ut båda två.
Rummet var betydligt mycket större än vad jag anat men kylskåpet var mer under än all kritik . Damerna från Rent Hus borde varit här men jag tog saken i egna händer och skrubbade hela kylskåpet som tyvärr stinker mögel fortfarande. Ena gallret var grönfläckigt = jag fick kväljningar. Pedant som jag är. Linda är långt ifrån lika känslig men nu är allt på tork i badkaret. Ett besök på K-mart och Jack's 99 cents store så har vi ett litet förråd här hemma nu. Imorgon blir det utflyckt i t-banan för första gången. Önska oss lycka till.  Vi skall storhandla på en matbutik som några rekomenderat.
Sängen på rummet är väldigt bekväm (läs detta med stor ironi). Kommer nog bli boka tid hos napprapaten när jag kommer hem. Du känner var enda stålfjädring i ryggen - jääääätteskönt. Jag lovar. Återkommer imorgon om hur natten blev.
Halsontet går i vågor och hoppas på att bli helt kry omgående!!!

Vi åt middag på ett ställe där vi betalade fem dollar och fick plocka fem olika saker att äta. Det var helt okej och kan absolut gå tillbaka dit. Går även att köpa med sig.

Vi är båda supertrötta idag. En stor omställning och extremt mycket att ta in. Är glad att skolan inte börjar imorgon så man hinner landa i hur detta studentboende fungerar. Bra tv-kanaler har vi allt.

En tråkig sak. Jag glömde min kudde på hotellet. Stor sorg.

Här kommer lite bilder och en film som är filmad utan för där vi bor nu.



Middagen och Linda kan verkligen fånga ett moment.



8 maj


För att uppdatera gårdagen. När vi kom till stället vi hade tänkt och äta middag på så var det stängt.
Snopet gick vi vidare och hittade ett mysigt café där vi delade på en ceasarsallad och en lemonad-dricka.
Mumma!
Efter det strosade vi hem och försökte hålla oss vakna till Greys började. Vi upptäckte även igår att den bra adaptern
inte alls var bra. Den tog inte emot Lindas datorsladd. Morr på Clas Ohlsson. När klockan var nio stod inte min
min kropp ut längre. Tvärdäckade och Linda gjorde detsamma tio minuter senare. SOv hur gott som helst hela natten.
Båda vaknade till vid kvart över fyra, sedan kvart över fem för min del och sedan vaknade båda vid kvart över sju
och då gick vi upp för dagen. Åt en redigt god frukost. Cream cheese bagel och kaffe, Linda åt en skål med färsk frukt.
När vi var tillbaka så ringde mamma och pappa, det var roligt och höra deras röst. Då skulle jag fint
återberätta nattens sömn och säger:
- Jag och Linda vaknade samtidigt vid kvart över fyra men ingen visste att den andra var naken.
- tystnad i luren.
Sedan började jag hysteriskt skratta och alla andra med för den delen. Självfallet menade jag vaken och inte naken.
Vi har vandrat sex långa timmar idag nere vid Empire state Building och varit inne en sväng på Macys där vi fikade
lunch på Starbuck's. Jag har köpt fem par trosor på Victorias secret, så söta alla. Sedan köpte jag och Linda
varsinn babyrosa I LOVE NEW YORK tjocktröja. Kommer komma bild, promise. En
sjukt snygg grön väska från Aldo & t-shirt från GAP.
Helt utslagna kom vi tillbaka på rummet och vilade ett bra tag. Vi hade köpt med oss en tändare för att försöka
elda bort den plast i adaptern som förstörde för att laddaren skall fungera. Efter många om och men så lyckades
jag faktiskt. Så nu har vi en dator med batteri. Hurra.
En middag på TGI Friday's och vi var två magsäckar mättare.

Nu ligger vi båda i sängen och känner oss möra. AC:n är på för fulla muggar och väsnas mer än ett flygplan.
Min hals är väldigt svullen och gör ont när jag sväljer. Hoppas verkligen det går över snarat för halsont har
jag ingen lust med. Alls.

Överlag har dagen varit toppen men vi är som sagt möra. Krävs nog en vecka innan vi börjar landa.
Imorgon är planen att packa upp i studentboendet och även bege oss upp mot Bloomingdale's och alla
lite lyxigare butiker.

Nu blir det tv och sedan sova.
So long.


7 maj. Vår första dag.




Ni får ursäkta att det 'r inklipt men Lindas dator tillät mig ej kopiera! ;)

då är det dags

Ja, dagen har minst sagt varit hektisk. Åkte hem till Linda i raketfart och åkte hem med väskorna till mig. Sedan vidare till mina föräldrar för att njuta av en god middag med märkliga potatisar från Lidel. Nu sitter vi här fädrigpackade och inte så värst packade, lite skumpa med en underlig smak blev det.
Linda skall alltid vara där och talla på min dricka. Morr ; )


Odjuret och skönheten :) Haha!



Här bjuder vi på en liten film ; )

RSS 2.0